Interview met Tom

Tom is bij Peel Zorg werkzaam als persoonlijk begeleider en heeft een passie voor o.a. sport en muziek, wat hij ook gebruikt in de trajecten met de jongeren.

Het contact met de jongeren is voor mij het leukste om te doen
Tom vertelt: “Mijn functie binnen Peel Zorg is persoonlijk begeleider. Dat wil zeggen dat je samen met de jongeren persoonlijk betrokken bent bij het traject van deze jongeren. We helpen ze en geven ze handvatten om verder te kunnen komen in de weg naar zelfstandigheid. Wat hierbij komt kijken is bijvoorbeeld de financiën, sociale contacten, maar ook huishoudelijke taken en werk/school/dagbesteding. Als persoonlijk begeleider ben je nauw betrokken en zie je elke stap die de jongeren zetten. Het contact met de jongeren en de gesprekken die je met ze voert zijn voor mij de leukste dingen om te doen. Je leert de jongeren door en door kennen en probeert ze op hun eigen manier te begeleiden naar de volgende stap.”

De weg van Tom naar Peel Zorg
Tom werkt nu iets langer dan 1,5 jaar bij Peel Zorg. Voorheen is hij werkzaam geweest binnen de gehandicaptenzorg, daar werkte hij op een woongroep met mensen met een lichte verstandelijke beperking. Daarvoor was hij werkzaam als sportinstructeur. Hier heeft hij bij Peel Zorg ook profijt van door met jongeren in de kelder op een verantwoorde manier te sporten.

Nauwe samenwerking met de jongeren
Het mooie aan het werken bij Peel Zorg vindt Tom dat je heel nauw samenwerkt met de jongeren. “Je volgt elke stap van hun traject, waardoor je de vooruitgang ziet bij de jongeren. Je probeert ze met je eigen levenservaring en kennis te helpen om de juiste stappen te zetten in hun proces naar zelfstandigheid.”

Een bijzondere herinnering
We hebben Tom gevraagd naar een bijzondere herinnering, iets wat hem altijd is bijgebleven. Hij vertelt: “Dat ik een keer samen met een jongeren ging jammen (gitaar spelen) in de kelder en dat we toen een nummer hebben geleerd in een half uurtje. Hierbij konden we ieder een ander gitaarstuk spelen waardoor het één geheel werd. Bijzonder en mooi om te zien dat de jongeren ook hun talent en passie kunnen delen en uitoefenen.”

Trots
Op de vraag waarop hij trots is zegt Tom: “Dat we een team met collega’s hebben die goed communiceren en nauw betrokken zijn bij de jongeren. We werken erg transparant met de jongeren waardoor we ze proceseigenaar maken van hun eigen proces. Dit werkt in veel gevallen positief en daar plukken we dan als team samen met de jongeren de vruchten van.”

betrouwbaar betrokken transparant